4 december 2016
12:00

Sunderby SK

Referat: Pajala IF - Sunderby SK

Förutsättningarna hade kunnat vara bättre inför möte nr 2. Henta meddelar på morgonen att hon inte kan vara med pga sjukdom och när både Signe och Sara saknas sedan tidigare har vi endast två ordinarie backar att tillgå. Det är bara att gilla läget och Kajsa och Jani får gå ner och spela back (Kajsa spelade även back i första matchen och gjorde det bra). Det ser riktigt taggat ut på uppvärmningen och orosmålnen försvinner genast.

Vi gör en briljant första period. Efter drygt 15 min står det 5-0 efter att kedjan med Evvis, Carro och Emma briljerat vid ett flertal tillfällen. Ett par av målen är riktigt tjusiga. Vi har även bud på mer men istället trasslar vi in ett självmål i boxplay 17.15.
Skott: 15 - 8

Vi inleder andra perioden fruktansvärt uselt. När det gått 1.32 har gästerna fått två grymt enkla reduceringar. Detta ger dem energi och Sunderbyn är nu det spelförande laget. Vi kämpar på men det är inte mycket som stämmer i vårat spel. Matchbilden är lik den i Öjebyn. Vi tappar på tok för mycket boll på fel ställen och vi får jobba häcken av oss för att inte släppa till kontringar. Detta medför att det finns väldigt lite energi till anfallsspel. 05.56 är det dags för box igen (väldigt tveksam utv). Vi spelar åter sjukt stabilt och släpper inte till något. Efter drygt halva perioden börjar vi hitta tillbaka in i matchen. Vi får ner bollen djupt och anfallen blir längre och längre. Tyvärr får vi ingen utdelning trots många finfina chanser och har "bara" två bollar tillgodo inför sista.
Skott: 13 - 15

Inledningen av tredje är rätt så jämn. Det är mer kamp än skönspel. Vi lyckas stundtals få till spelet, men vissa stunder slänger vi bort på tok för många enkla passningar. 06.52 reducerar SSK. Ett oturligt mål där bollen tar på en av oss och ändrar riktning och ställer Elin. Ställningskriget fortsätter även om jag tycker att vi är det laget som har det mesta av anfallsspelet. Vi har en handfull feta chanser att avgöra, men det har verkligen gått troll i måskyttet. 16.38 åker vi på vår åttonde tvåa för helgen (Sunderbyn klarade sig helt utan utvisningar). Kanske tycker någon att jag går till överdrift i mitt beröm, men vi spelar åter grymt bra box. 17.34 tar jag time så vi ska få andas lite. Vi reder ut ännu en box och med endast 25 sekunder kvar tar gästerna time out. Spelet startar med ett offensivt frislag för Sunderbyn. Vi vinner dock snabbt bollen och nu gäller det bara att döda tid. Vi lyckas bra med detta tills endast 10 sekunder återstår. Då rullar bolluslingen retfullt sakta in framför målet till en helt fri motståndare som enkelt kan sätta kviteringen. Fy fan vilken kalldusch!
Skott: 9 - 14

Förlängningen är endast en minut gammal då Sunderbyn avgör på frislag. En skott som letar sig igenom en rad med spelare innan den hittar bortre burgaveln.
Skott: 1 - 2

Vi börjar lysande och kunde gått till pausvila med ännu större ledning efter första. Vi är inte alls med i matchen i inledningen av andra. I tredje tycker jag att vi är nog bra för att kunna spela hem detta men vi har absolut inte studsarna med oss samtidigt som vi släpper till målchanser lite för enkelt. Sunderbyn krigar på väldigt bra och har en del riktigt lovande spelare som t ex Tilde Bedinger, Emma Rierstam och Ida Rutberg. Jag tycker dock att vi är det bättre laget sett över hela matchen och detta känns som ett väldigt onödigt poängtapp. Att släppa in kviteringen med endast tio ynka sekunder kvar känns väldigt tufft. Speciellt då vi inte släpper till särskillt många chanser i slutet av matchen och samtidigt har flera kanonlägen att sätta ett sjätte mål. Det svider som tusan, men vi reser oss, går vidare och jag misstänker att alla redan ser grymt mycket fram emot nästa helgs match mot Boden. Tror vi kommer vara oerhört taggade inför den matchen.

Kedjan med Evvis, Carro och Emma var mycket bra offensivt idag och hela helgen. De har verkligen hittat en bra kemi och bjuder stundtals på riktigt fint klapp klapp spel. Ett plus åxå till Tovis som är felfri i defensiven. Emma slet väldigt hårt på sin centerplats och visade även att hon är ett giftigt offensivt hot. För detta för hon kampera med Örjan till nästa lördag.